Proti Dukle sme v Slovnaft Cupe vyhrali a postupujeme ďalej

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová v 3. kole Slovnaft Cupu na domácej pôdy Zelpo Areny proti MFK Dukla Banská Bystrica vyhrali 2:1 a postúpili do ďalšieho kola.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)

Góly: 22. Talakov, 47. Timoshenko – 81. Willwéber (pen.)

ŽK: Paraj, Barbora, Grendel, Bakaľa – Tóth, Uhrinčať

Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Ádám

Diváci: 320

Podbrezová: Rehák – Oravec, Barbora (78. Kukoľ), Talakov (64. Breznanik), Bartoš, Grendel (63. Špyrka), Kováčik (64. Ďatko), Bakaľa, Grešák, Paraj, Timoshenko (78. Galčík)

Dukla: Nôta – Červeň, Tóth (58. Jurčišin), Slaninka (71. Svetlík), Uhrinčať, Kupčík (82. Jackuliak), Hanes (58. Polievka), Kojnok, Vajda, Willwéber, Depetris (58. Šulc)

Do stretnutia sme vstúpili veľmi dobre, už v tretej minúte šiel Peter Kováčik do šestnástky, pod nohy mu padol Nôta a zastavil loptu. Na opačnej strane strieľal dobre Depetris, tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky Reháka. Vedenie sme získali počas 22. minúty, kedy sa individuálne okolo Kupčíka presadil Timoshenko, prihral pod seba a Martin Talakov trafil odkrytú časť bránky. Pridať sme mohli ďalšie presné zásahy, pred prestávkou sa to nepodarilo hlavne Kováčikovi. Ten bol dvakrát voľný v pokutovom území, v oboch prípadoch prestrelil bránku. Zaujímavú možnosť mal Timoshenko, keď dostal loptu za obranu, prehodil Nôtu a mohol strieľať do prázdnej bránky, dobre ho dobehol jeden z obrancov a zamedzil presné zakončenie.

Ruský futbalista sa však dočkal krátko po zmene strán. Využil zlú malú domov Willwébera, posunul si loptu okolo Nôtu a rozvlnil sieť, čím sme sa dostali do dvojgólového vedenia. Na konci 69. minúty nám mohol trojgólový náskok poskytnúť Michal Breznanik, po prihrávke od Barboru z dobrej pozície prestrelil bránku Nôtu. Dukla mohla zdramatizovať skóre, keď najskôr tesne nad brvno vystrelil z priameho kopu Willwéber a následne dostal Šulc kolmicu za obranu, pokus nájsť ešte Polievku výborne prečítal sklzom Bartoš.

Nepremenené šance nás mohli mrzieť necelých desať minút pred koncom, keď Polievku v šestnástke fauloval a nariadenú penaltu s prehľadom premenil Ľubomír Willwéber, čím znížil na rozdiel jedného gólu. Už v nadstavenom čase sa Róbert Polievka dostal do pokutového územia, zasekol si Oravca a strieľal pod brvno, výborne zasiahol Rehák. Našu poistku mohol pridať pár sekúnd pred koncom Vladimír Kukoľ, peknou strelou ľavou nohou trafil brvno.

Napriek tomu sme vyhrali a tešíme sa z postupu do ďalšieho kola Slovnaft Cupu. O súperovi rozhodne žreb.

Vyjadrenie trénera

Roman Skuhravý: „Stretnutie bolo trochu iné, pretože oba tímy zmenili v zostave niekoľko hráčov. Ja som tušil, že Dukla na nás vybehne s tromi stopérmi, pretože už takto hrali s Petržalkou. Začiatok bol poznávací. V nejakej 15. minúte sme začali kombinovať a vypracovali sme si dostatok príležitostí na to, aby sme nejakú premenili. Začiatok druhého polčasu priniesol gól, bola to chytrosť Ivana. Vystihol malú domov a krásne to vyriešil. Som za to veľmi rád, pretože tá adaptácia u neho je trochu dlhšie ako by sme chceli. Je však zaujímavý hráč. Vážim si, že sme Duklu porazili, nakoľko verím tomu, že v lige sa budeme do 30. kola rezať o postup. Možno nám to vyjde obom. Bol to ťažký zápas. Som rád, že sme postúpili a že tí hráči, ktorí dostali príležitosť, tak sa ukázali tak ako sa ukázali.

Čo sa týka šancí, tak to sa bavíme neustále. Dnes sme mali tiež veľké možnosti, napríklad Peter Kováčik mal dve tisícpercentné možnosti. Keby sme toto všetko premenili, tak tí hráči by hrali niekde inde. My na tom pracujeme, no niekedy sa to tak stane.“

Do Petržalky sa bude teraz cestovať o to ľahšie. Očakávam ťažký zápas. Súťaž je vyrovnaná. Presvedčujeme sa o tom, že pokiaľ nemáte koncentráciu a nasadenie, tak každý zápas je ťažký. Tam to bude iné v tom, že sa hrá na umelej tráve. Verím však tomu, že sa na to dokážeme nachystať.“

Zostrih zápasu

Záznam zápasu

Fotogaléria

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *