Roman Skuhravý o sústredení v Česku: „Môžeme sa sústrediť iba na futbal“

A-mužstvo FK Železiarne Podbrezová v pondelok ráno odišlo na sústredenie do Uherského Brodu. Päť dní budú zverenci Romana Skuhravého trénovať a v sobotu zavŕšia týždeň prípravným stretnutím proti Zbrojovke Brno.

Český lodivod si túto možnosť pochvaľuje. Hlavne preto, že má dlhší čas pokope kompletne celý káder: „Som veľmi rád, že prvýkrát, ako som pri tíme, máme hráčov takto pohromade celý týždeň, čo je dôležité na to, aby sme ten čas plnohodnotne využili. Môžeme sa sústrediť iba na futbal. Pred nami je veľa práce. Som rád, že v pondelok boli na tréningu všetci zdraví. Trochu nás potrápil vietor, ale sneh tu nie je. Večer po tréningu sme mali video. Verím, že všetko, čo sme si na tento týždeň naplánovali, aj urobíme a uzavrieme to zápasom proti Brnu,“ hovorí Skuhravý.

V Uherskom Brode budú Podbrezovčania pracovať na viacerých aspektoch hry: „Predošlý týždeň sme mali silový blok, teraz budeme mať viac dynamické, rýchlostné a intenzívne veci. Chceme využiť čas na skupinové aj individuálne tréningy, aby sme mohli zapracovať na veciach, ktoré nám ukázali tri prípravné stretnutia. Budeme riešiť detaily, takisto veľa pracovať s videom. Chceme sa rozprávať s hráčmi. Som presvedčený, že všetci vedia, o čo nám ide a baví ich to,“ pokračuje.

S áčkom odišli aj mladí hráči z dorastu: „Traja futbalisti pôjdu na záver sústredenia domov skôr, aby v sobotu odohrali zápas proti Žiline za U19. Máme to tak naplánované. Chceme, aby všetci mali herné vyťaženie a je úplne jedno v akom tíme. Aj cez sezónu si budeme takto pomáhať. Chceme rozvíjať každého jednotlivca, keďže v nich vidíme potenciál a bola by veľká škoda to nevyužiť,“ prezradil Skuhravý.

Týždeň teda naše áčko ukončí prípravným stretnutím proti Zbrojovke Brno, ktoré sa nachádza po jesennej časti na čele druhej českej ligy s výrazným desaťbodovým náskokom: „Primárne som zvedavý na porovnanie slovenskej a českej druhej ligy. Je to dôležité aj z toho hľadiska, že je to ostrá konfrontácia s kvalitným tímom, ktorý má ligové parametre, preverí nás od A po Z vo všetkých aspektoch a takisto to bude predposledný prípravný zápas pred štartom jarnej časti. Brno je podobný súper ako Dukla alebo Skalica,“ myslí si.

„Chceme pracovať na veciach, ktoré sme napríklad proti Žiline pod tlakom mohli riešiť lepšie a pokojnejšie. Budeme sa sústrediť na presnosť, aby sme vo finálnej fáze boli presnejší, čo je cieľ celého sústredenia. Chceme to vygradovať v stretnutí s Brnom,“ dodal tréner Roman Skuhravý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *