06. kolo – nadstavba, Fortuna liga, FC Nitra – Podbrezová

Fortuna liga, 6. kolo – nadstavba

FC Nitra – FK Železiarne Podbrezová   2 : 2 (2 : 2)

Góly: 24. Vestenický, 43. Fábry – 17. Leško, 20. Breznaník


ŽK: 83. Kiwior

Diváci: 652

Rozhodovali: Kráľovič – Hrčka, Roszbeck


Napínavý zápas začas strelou už v 5. minúte, kedy Kóňa vystrelil z 20 metrov, ale jeho pokus poľahky zneškodnil Vantruba. V 16. minúte otvorili skóre hostia – po prieniku Špyrku z ľavej strany sa k jeho centru dostal Leško a skóroval na 0:1. O 4 minúty neskôr vysunul do ideálnej pozície Hlohovský Breznanika a ten ľavačkou umiestnenou strelou prekonal domáceho brankára. V 24. minúte sa uvoľnil na hranici 16-ky Vestenický, no jeho gólovú strelu famózne vytesnil brankár Vantruba. Z následného rohu sa už ale Vestencký tešil z vyrovnania, keď premenil Bilovského prízemný center na prvú žrď. V 30. minúte zaujala bomba na bránu domácich z voleja od Hlohovského spoza 20 m. V 42. minúte domáci vyrovnali, keď sa po odrazenej lopte v 16-ke hosti dostal k lopte voľný Fábry a poľahky zakončil. V druhom polčase v 61. minúte vyskúšal krížnu strelu Olatunji z pravej strany, jeho pokus skončil tečovaný na rohovom kope. V 81. minúte si domáci Vestenický opäť nabehol na prvú tyč, ale zakončil do bočnej siete. O 3 minúty neskôr mali obrovskú šancu na strhnutie výsledku na svoju stranu hostia, po rohu najvyššie vyskočil Kiwior, ale jeho hlavička skončila tesne vedľa.



FC Nitra: Pindroch – Kuník, Farkaš, Niba, Chovanec (30. Šurnovský) – Machovec, Kóňa (86. Šimončič), Bilovský – Gatarić, Vestenický, Fábry (65. Soković)


FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Bartoš, Kiwior, Oravec – Paraj, Viazanko – Leško, Špyrka, Hlohovský (76. Pastorek) – Breznanik (51. Olatunji)


Michal Kuruc, tréner Nitry: „Nie sme spokojní. Vývoj zápasu bol podobný ako minulý týždeň proti Vionu. Nedali sme všetko do začiatku. Nenastúpili sme na zápas na 100% pripravení v hlavách na to, že sa s nimi musíme pobiť, aj keď sme si to hovorili celý týždeň i pred zápasom. Zase sa nám to stalo. Začiatok bol zlý, ale za stavu 0:2 sme začali bojovať a pozitívum bolo, že sme ich dotiahli. Nie všetko nám potom vyšlo. Niečo tomu stále chýba. Asi väčšia túžba. Kvalitu na to máme. Je to ďalšia remíza v poradí a strácame zbytočne body. Tiež sme mohli byť momentálne v pokojnejšej situácii.“


Vladimír Veselý, tréner Podbrezovej: „Mali sme dobre rozbehnutý zápas. Dostali sme sa rýchlo do dvojgólového vedenia, ale mrzí ma, že sme našou nedisciplinovanosťou po štandardnej situácii a dlhej lopte dovolili domácim vyrovnať. Aj oni tam mali predtým dobrú šancu, ale podržal nás brankár Vantruba. V druhom polčase sme to chceli strhnúť na svoju stranu, ale bohužiaľ sa nám nepodarilo streliť ten víťazný gól. Domáci tam mali tiež šancu na skórovanie. Nič s tým už neurobíme a musíme ísť ďalej.“