11. kolo – II.liga, MŠK Žilina B – FK Železiarne Podbrezová

II. liga, 11. kolo

MŠK Žilina „B“  –  FK Železiarne Podbrezová     4 : 1 (2 : 0)

Góly: 13. Kurminowski, 32. Gerebenits, 61. Kurminowski, 69. Kurminowski (pen.) – 54. Špyrka


Diváci: 152.

Rozhodovali: Kmec – Žákech, Mihalík

ŽK : 58´ Jenat


Prvá šanca zápasu prišla v 6. minúte, keď sa sám na bránu rútil domáci útočník Kurminowski, obišiel brankára no zakončenie už nezvládol.  V 7. minúte strieľal veľmi nebezpečne kapitán Paur, jeho volej však nemieril medzi tri žrde. V 9. minúte prvý krát pohrozili hostia, keď sa z 25 metrov odhodlal k strele Ďatko, no mieril vedľa. V 13. minúte  sa po rohovom kope presadil domáci Kurminowski – 1:0. V 26. minúte skúšal vyrovnať Jakub Šulc, jeho efektné nožničky však gólom neskončili. O 2 minúty sa domáci  Myslovič rútil v samostatnom úniku na Maceja, ktorý ale vytiahol vynikajúci zákrok. V 33. minúte zvýšili domáci už na 2:0, keď rýchly protiútok zakončil po skvelej prihrávke Ananga Gerebenits do prázdnej brány.  V 38. minúte to mohlo byť už 3:0. Po ďalšom samostatnom úniku  opečiatkoval Kurminowski len konštrukciu Macejovej brány.  Následnú dorážku dobre zblokoval Hric. V 39. minúte  napriahol k strele spoza 16-tky domáci  Gono, jeho strelu ale hosťujúca obrana zblokovala. Prvý polčas, ktorý bol v jasnej réžií domácich sa tak skončil výsledkom 2:0.  Druhý polčas začali Železiari aktívne. V 54. minúte po chybe v domácej rozohrávke sa lopty zmocnil Šulc, ktorého strelu vyrazil Petráš len pred seba a Špyrka už nemal problém skórovať 2:1.  V 59. minúte predviedol Macej skvelý zákrok, keď  vyrazil nebezpečný priamy kop domácich.  V 60. minúte domáci zvýšili na 3:1 keď ďalekonosnú strelu Kopasa vyrazil Macej len na žrď a z následnej dorážky poľahky skóroval Kurminowski. V 70.  minúte po faule Špyrku nariadil hlavný rozhodca pokutový kop, ktorý s prehľadom premenil domáci Kurminowski a strelil tak už svoj tretí gól – 4:1.  V 84. minúte to ešte spoza 16-tky skúšal Ďatko, s jeho nevýraznou strelou však Petruš nemal starosti. Do konca zápasu sa už nič podstatné neudialo a domáci nás tak po dominantnom výkone zdolali presvedčivo 4:1.



MŠK Žilina B: Petráš – Anang, Kopas, Lochošvili, Suľa, Gono (82´ Petrák), Farský, Myslovič (86´ Chríbik), Paur, Kurminowski, Gerebenits (75´ Rusnák)

 

FK Železiarne Podbrezová: Macej – Mizerák, Jenat, Paraj, Chvátal, Ďatko, Hric, Špyrka, Galčík (46´ Pastorek), Trapanovski (74´ Mejri), Šulc (80´ Vondryska)