28.kolo, FK Železiarne Podbrezová – FC Košice

FK Železiarne Podbrezová – FC Košice 0 : 0 ( 0 : 0 )

Góly:

Žlté karty : 69´Breznanik, 90´Pajer – 47´ 55´Magda, 90´Pačinda

Červené karty : Magda (2 ŽK)

Rozhodovali: Dzivjak – Jánošík, Košecký


Zostavy

FK Železiarne Podbrezová

Ludha – Kukoľ (85´Bartoš), Godál, Pajer, Paraj- Ďatko (73´Gerebenits), Grendel (73´Chvátal), Bakaľa, Galčík, Grešák (46´Špyrka) – Pavúk (66´Breznanik)


FC Košice

Kira – Kis, Magda, Pavúk, Min Su Kim (90´Elexa) – Karaš (90´Tišťan), Jakúbek, Sabol (71´Liener), Christos (82´Veliky), Pačinda – Gladiš


Ohlasy po zápase

Mikuláš Radványi: „Bol to zápas, ktorý nepriniesol veľa šancí. Vypracovali sme si tlak, no naša finálna fáza nebola taká, ako sme si to predstavovali. Chceli sme loptu doniesť až do brány a to sa nedá. Z našej strany tam bolo málo aktivity, najmä v krídelných priestoroch, a na môj vkus sme mali aj málo centrovaných lôpt. Čakajú nás posledné dva zápasy, ktoré chceme vyhrať.“

Rudolf Urban (asistent trénera FC Košice): „Po ťažkých zápasoch, kde sme mali súperov z vyššieho rangu v lige aj v Slovnaft Cup-e, sme aj dnes očakávali ťažký zápas. Vedeli sme o čo Podbrezová hrá a boli sme na to v celku pripravení. Chceli sme dnes vyhrať, ale vzhľadom na vývoj zápasu je pre nás bod taká malá výhra.


Priebeh zápasu

V 5. minúte to ako prvý v zápase vyskúšal Bakaľa, jeho prudkú strelu zneškodnil Kira. V 21. minúte prvýkrát pohrozili hostia, s prudkou strelou hosťujúceho Sabola si Ludha na dvakrát poradil. V 35. minúte to z diaľky vyskúšal Galčík, jeho strele však chýbala razancia. Po zmene strán prišla prvá veľká šanca v 49. minúte, Galčíkovu ďalekonosnú strelu výborne zneškodnil Kira.  V 55. minúte prišiel dôležitý moment v stretnutí, keď druhú žltú kartu videl hosťujúci obranca Samuel Magda a musel sa tak porúčať z ihriska. V 57. minúte sa k realizácií priameho kopu odhodlal Pačinda, jeho pokus však nemieril medzi tri žrde. V 80. minúte sa ocitol na hranici 16-tky voľný Breznanik, jeho technická strela však neohrozila Kirovu bránu. V 88. minúte spálil výbornú príležitosť Bakaľa, ku ktorému sa dostala lopta po rohovom kope, no z hranice piatich metrov prestrelil bránu Matúša Kiru. Do konca stretnutia sa už nič vážne nestalo, a tak sme v šlágri 28. kola získali len jeden bod.