29. kolo, ŽP Šport Podbrezová – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble

Fortuna liga, 29. kolo

FO ŽP Šport Podbrezová – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble  2:0 (1:0)

Góly: 18. Bernadina, 90+2. Mikuš

ŽK: Machuča, Bariš
Diváci: 1006
Rozhodovali: Pavlík – Slyško, Vorel

Počas upršaného večera nastúpili Podbrezovčania do dôležitého súboja, a vôbec prvého pod novým trénerom Praženicom dobre, veď už v štrnástej minúte nebezpečne zakončoval spoza šestnástky Bernadina. Vtedy ešte tesne minul, no o štyri minúty neskôr ho po rohovom kope našla hlavička Kupčíka a Holanďan len nastavil nohu, čím dostal loptu do siete (1:0). Chvíľu na to nebezpečne strieľal Matúš Turňa. Bolo to spoza veľkého vápna, trafil iba hráčov súpera a od nich sa lopta odrazila na rohový kop. Kuzmov prízemný center v 25. minúte Bernadina nezakončil, ale Vajda vystrašil brankára ViOn-u o pár sekúnd neskôr – prestrelil. Práve posledný menovaný hráč bol na konci aj ďalšej nebezpečnej akcie. Tú začal Polievka, zakončením z rohu pokutového územia mieril na zadnú tyč, čo Kováč vystihol a potom si tento skúsený brankár poradil aj s pokusom spomínaného Vajdu po zemi. V druhom dejstve sa ani jeden z brankárov veľmi nezapotil, pretože striel medzi tri žrde bolo málo. Medzi ne sa síce nezmestilo ani zakončenie Bernadinu zo 73. minúty, ale strela útočníka ľavačkou išla iba o niekoľko centimetrov vedľa. Djordjevič trochu neskôr dostal až zoči-voči Kováčovi, ktorý jeho zakončenie vyrazil, keď obranca domácich bol až veľmi blízko. Hostia prvýkrát zahrozili až v 80. minúte, keď tečované zakončenie Mateusa z nejakých dvadsiatich metrov Kuciaka poriadne vystrašilo. Nakoniec skončilo na tyči. V úplnom závere ešte center Matúša Turňu po veľmi dobrej práci Viazanka našiel hlavu Matúša Mikuša a ten rozvlnil sieť aj druhýkrát. Podbrezová si tak pripísala na svoje konto prvé jarné víťazstvo a ubránila tretiu pozíciu v tabuľke.

ŽP Šport: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík, Djordjevič – Podio, Vajda – Polievka (68. Mikuš), Kuzma (90+2. Lipčák), Viazanko – Bernadina (89. Migaľa)

FC ViOn:  Kováč – Pastva, Kapor, Karlík, Chren – Bariš (55. Ujlaky), Machuča – Orávik, Mateus, Kostadinov (46. Guilavogui) – Nurkovič (65. Yao)

Karol Praženica, tréner Podbrezovej: „Sme radi, že sme tento zápas zvládli a prerušili sme nepríjemnú dlhú sériu bez víťazstva. Hráčov by som rád pochválil, išli na dno svojich síl, bolo síce veľa nepresností, no terén tomu napomáhal. Za veľkú túžbu sme si víťazstvo zaslúžili.“


Juraj Jarábek, tréner Zl. Moraviec: „Domáci toto víťazstvo potrebovali, možno im začína iná séria, my sme v obrate možno pomohli. V prvom polčase sa nakopilo veľa slabých individuálnych výkonov, v druhom sa to zlepšilo, no ťažko uspieť, keď vystrelíte raz na bránku, smerom dopredu to bolo veľmi chabé.“