32. kolo, ŽP Šport Podbrezová – MFK Ružomberok

Fortuna liga, 32. kolo

FO ŽP Šport Podbrezová – MFK Ružomberok 0:1 (0:0)

Góly: 88. Daniel

ŽK: Kochan, Podio, Kostelný, Turňa – Faško, Gal Andrezly
Diváci: 2010
Rozhodovali: Chmura – Hrčka, Žákech

Do veľmi dôležitého zápasu pre oba tímy nastúpili domáci aj hostia opatrne, ale bolo vidieť, že aktivita smerom dopredu sa bude postupom času len stupňovať. Už v desiatej minúte preto po prihrávke Viazanka na hranicu malého vápna strieľal Mikuš, trafil iba do Kružliaka pred sebou. O štyri minúty neskôr sa mohol po chybe Menicha do samostatného nájazdu dostať práve spomínaný ofenzívny hráč „Železiarov“, ale veľmi dobre sa vrátil Kružliak a zastavil ho. Ružomberok zahrozil zhruba desať minút pred koncom polčasu, kedy sa náš bývalý hráč Gál-Andrezly dostal z krídla k strele, Kuciak vyrazil iba k Danielovi, no ten minul odkrytú časť brány. Vstup do druhého polčasu mali domáci vynikajúci. Už v 48. minúte sa zoči-voči Macíka ocitol Bernadina, zakončením po zemi sa mu nepodarilo skórovať. Nasledovala prudká rana Mikuša spoza pokutového územia pod brvno, opäť bol v permanencii gólman Ružomberku. Nebezpečne po odraze pálil aj Podio, trafil obrancu niekoľko metrov pred sebou. V 61. minúte prišiel jeden z podbrezovských rohov, ktorý si Ružomberčania sami takmer zrazili do brány. V poslednej chvíli zakročil na čiare Macík. Podbrezová hrala v druhom polčase dobre, lenže chýbalo tomu gólové zakončenie. Z ničoho nič sa v závere presadil Ružomberok, keď presný pas našiel Daniela a ten z voleja z malého vápna trafil nechytateľne. V zápase sme videli iba jeden gól. Bohužiaľ, tešiť sa mohli hostia.

ŽP Šport:  Kuciak – Turňa, Kostelný, Krivák, Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko, Kochan (85. Kuzma), Bernadina – Mikuš (78. Polievka)

MFK Ružomberok: Macík – Čurma (81. Lovás), Menich, Kružliak, Kupec – Nagy, Ďubek (66. Gerec) – Daniel, Faško, Gal Andrezly – Mareš (72. Lačný)

Karol Praženica, tréner Podbrezovej: „To, čo sa udialo tu, môže sa stať aj v Žiline a všetko pri našej snahe o pohárovú Európu zachrániť. Zápas sa mi ťažko hodnotí, prvý polčas sme sa nedostávali toľko do hry, súper bol dobre organizovaný, prehusťoval svoju polovicu a chodil do brejkov. Divákom chýbala atraktivita, v druhom polčase sme boli aktívnejší, tlačili sme sa do zakončenia, vytvorili si príležitosti, no brankár podržal svoje mužstvo. Súper bol efektívnejší, z brejku strelil gól, a preto vyhral.“


Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: „Chceli sme víťazstvo, síce aj bod by bol dobrý, no na bezgólový výsledok sme sa nespoliehali. Počkali sme si na situáciu do otvorenej obrany, gól bol naozaj krásny. Pred zápasom sme mali problém s obranou, vypadli nám dvaja stabilní hráči, Peter Maslo a Jano Maslo. Nastúpili sme s obranou, neviem, či mladšia v lige niekedy hrala, traja s ročníkom 1996, jeden 1995. Disciplinovaným výkonom, obetavosťou, dobrou organizáciou a vierou vo vlastné schopnosti sme zápas zvládli a teraz máme perfektné pocity. Pre ružomberský futbal je pohárová Európa fantastický úspech.“