Zo Skalice berieme jeden bod, v druhom polčase nás podržal Ludha

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová remizovali v 5. kole Fortuna ligy na ihrisku MFK Skalica.

MFK Skalica – FK Železiarne Podbrezová 1:1 (0:1)

Góly: 49. Vlasko – 45+3. Kuzma (pen.)

ŽK: Hollý, Vlasko, Václav, Yao – 2x Grendel, Godál, Cobnan, Paraj, Grešák

ČK: 47. Grendel

Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Bednár

Skalica: Junas – Čögley, Rudzan, Blažek, Václav (46. Fábry) – Nagy, Hollý (46. Potoma) – Mihalík (46. Baumgartner), Vlasko (71. Mášik), Yao – Haša (75. Šebesta)

Podbrezová: Ludha – Bakaľa, Godál, Bartoš – Ďatko (85. Šikula), Paraj, Grendel, Grešák – Pavúk (60. Breznaník), Cobnan (51. Bariš) – Kuzma (85. Issa)

V súboji nováčikov sa hral bojovný futbal a zároveň kartový mariáš. Už v šiestej minúte videl úvodnú žltú Erik Grendel, ktorý si pýtal pokutový kop, neúspešne. Prvú šancu sme mali my, po prudkom centri Mateja Grešáka zľava si obrancovia Skalice takmer zrazili loptu do vlastnej bránky, zasiahol Junas. Podbrezovej pomohlo brvno po strele Yaa z diaľky. V 20. minúte dostal žltú kartu aj Vlasko, za filmovanie v pokutovom území.

O tri minúty neskôr sa v našej šestnástke stretol v súboji Grendel s Hašom, hlavný arbiter najskôr odpískal penaltu. Po porade s VAR ju zrušil. Už v nadstavenom čase úvodného dejstva si Samuel Ďatko hodil loptu cez Václava do šestnástky a po faule skalického futbalistu získal pokutový kop, ktorý Marek Kuzma premenil.

Druhý polčas sme však neotvorili dobre, nakoľko Erik Grendel pred pokutovým územím fauloval, videl druhú žltú a tým pádom červenú kartu. Bohužiaľ, už jeho druhú v sezóne. Nariadený priamy kop z ideálnej pozícii na zakončenie premenil Ján Vlasko strelou ponad múr do rohu bránky. Na presilovku Skalice reagoval tréner Roman Skuhravým stiahnutím Mosesa Cobnana a zaradením Damiána Bariša.

Domáci držali loptu častejšie na kopačkách. V dobrej pozícii bol počas 59. minúty Haša, strelecký pokus nasmeroval tesne nad. Podobne pochodil zakrátko aj Fábry. Obrovskú možnosť Skalice priniesla 68. minúta, center Čögleya sprava si našiel na päťke Haša, loptu nasmeroval k žrdi, lenže Richard Ludha predviedol famózny zákrok pravou nohou. Tú využil aj v 78. minúte, rovnako to bol skvostný zákrok, pretože Potoma bol pred ním úplne osamotený!

Úplný záver riadneho hracieho času priniesol nebezpečný dopad Rudzana z veľkej výšky na oblasť krčnej chrbtice, ihrisko obranca Skalice opustil na nosidlách. V mene klubu mu prajeme skoré uzdravenie. Domáci tak dohrávali desiati, čiže na niekoľko minút sa počet hráčov znova vyrovnal. Obaja nováčikovia sa na Záhorí rozišli po remíze 1:1.

Roman Skuhravý: „Bol to ťažký zápas. Predošlé štyri stretnutia boli pre nás mentálne jednoduchšie než dnešný zápas. Potvrdzuje sa to, čo som povedal pred sezónou, že som rád, že do ligy postúpili všetky tri mužstvá. Bolo vidieť, že je súper na nás dobre pripravený, že nás v niektorých situáciách skvele dostupoval a tam získaval lopty. Keby sme boli v prvom polčase odvážnejší, tak by sme boli spokojnejší. Tie situácie, ktoré sa tam vyskytli, tak neviem zhodnotiť, nakoľko som ich ani nevidel. V druhom polčase sme vedeli, že máme hráčov pod žltými kartami a stalo sa to, čo sa stalo, najhoršia kombinácia – červená karta potrestaná gólom a musím povedať, že sme sa s tým bili. Súper mal dosť šancí, ktoré našťastie nepremenil. My v konečnom dôsledku tento bod berieme.“