10.kolo, Michalovce – Podbrezová 1:0

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zdolali v stredajšej domácej dohrávke 10. kola Fortuna ligy FK Železiarne Podbrezová 1:0. Jediný gól strelil v 42. minúte Matúš Marcin.

Podbrezová bola po prvých desiatich zápasoch bez prehry, no teraz neuspela tretíkrát za sebou. V tabuľke figuruje na piatej pozícii, keď nazbierala 20 bodov rovnako ako MFK Ružomberok na štvrtom mieste. Michalovce sú na deviatej priečke so ziskom 14 bodov.

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): „Ďakujem za gratuláciu k šťastnej, ale aj zaslúženej výhre. Podali sme dobrý taktický výkon a eliminovali silné stránky súpera. Výborne sme pressovali a v prvom polčase sme na polovici hostí získali veľa lôpt, škoda, že sme to nevyužili na strelenie skoršieho gólu. Po prestávke sme dobre a disciplinovane pracovali v defenzíve, otvárali sa nám priestory a mrzí ma len to, že sme zápas neuzavreli skôr druhým či tretím gólom. Pre mňa je to výborné víťazstvo. Veľmi ma teší reakcia kabíny po tom smolnom zápase proti Liptovskému Mikulášu. To je pre mňa ten najdôležitejší moment z dnešného dňa.“

Roman Skuhravý (tréner Podbrezovej): „Zápas mal zvláštnu úroveň. Bolo v ňom veľa strachu a bojovnosti, než kvality. Viac ma to prekvapilo u nášho tímu. Bolo to remízové stretnutie bez väčších šancí, súper nás však po dobrom pressingu a našej zle vyriešenej situácii v závere polčasu Marcinom potrestal. V druhom polčase sme to chceli viac rozbehať a vypracovali sme si dve príležitosti Grešákom a Kuzmom. To, že našim najlepším hráčom bol stopér, naznačuje, že niečo v tej ofenzíve nie je dobré. Mám pocit, že je to sebavedomím, pretože do tejto situácie, keď sme prehrali dvakrát po sebe, sme sa dostali prvý raz, čo sme spolu. Gratulujem domácim k šťastnej výhre.“

Fortuna liga – dohrávka 10. kola: MFK Zemplín Michalovce – FK Železiarne Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 42. Marcin

Žltá karta: Vaško (Michalovce)

Rozhodovali: Kráľovič – Straka, Košecký

Michalovce: Száraz – Kotula, Jeřábek, Ranko, Mendez – Vaško (89. Slebodník), Njie, Pena – Jánošík (62. Da Silva), Kanu (89. Magda), Marcin (71. Žofčák)

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Godál, Grešák – Kováčik (55. Vasil), Bakaľa, Paraj, Ďatko – Cobnan (82. Kukoľ), Breznaník (55. Kuzma), Pavúk (71. Šikula)