Bystrica nás porazila o 2 góly

Bystričania dokázali po sérií piatich prehier zlomiť štatistiku

MFK Dukla Banská Bystrica – FK Železiarne Podbrezová 3:1 (2:1)

Góly: 34. Faško, 38. Polievka, 45. Pavúk, 84. Rymarenko

Zostava: Ludha (C) – Šikula, Bakaľa, Grešák – Blahút (72. Talakov), Bariš, Paraj (64. Kukoľ, 80. Oravec), Ďatko – Sangare (46. Kabongo), Špyrka, Pavúk (72. Masaryk)

Žlté karty: 23. Bakaľa, 75. Ľupták, 80. Kukoľ

Na začiatku prvého polčasu po dobrých šanciach na obidvoch stranách sa Špyrkovi podarilo trafiť brvno, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru, no to však nikto neodpískal a zápas pokračoval za stavu 0:0. V 23. minúte sa Polievka snažil dostať bližšie k našej bráne, kde ho Bakaľa zastavil nedovoleným zákrokom, za ktorý si vyslúžil žltú kartu. Skóre zápasu sa zmenilo v 34. minúte, keď Michal Faško našiel priestor v pravom hornom rohu našej bránky. Štyri minúty na to pridal druhý gól do našej siete Robo Polievka, ktorý sa svojím 15. gólom dotiahol na najlepšieho strelca ligy, Nikolu Krstoviča. V nadstavenej druhej minúte prvého polčasu sa podarilo Pavúkovi znížiť skóre z otočky, na ktorú mu prihral Špyrka. V druhom polčase Ludha chytil strelu z Faškovej dielne, keď sa snažil prekopnúť múr v štandardnej situácií. V 84. minúte sa po niekoľkých neúspešných pokusoch podarilo presadiť Rymarenkovi, ktorému opäť asistoval Faško. Ani po trojminútovom predĺžení sa nám nepodarilo skóre zápasu zmeniť a 3 body ostávajú doma pod Urpínom.

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: „Zápas bol opticky vyrovnaný. Rozhodli dva faktory – na jednej strane kvalita domáceho tímu a na druhej nepresnosti na našej strane v útočnej fáze. Vybrali sme zlé riešenia. Aj preto Banská Bystrica vyhrala. Vstupovali sme do tohto duelu s veľkým rešpektom, keďže sa s Bystričanmi stretávame často, vedeli sme o ich aktuálnej sile. Chceli sme sa pobiť o výhru, pretože sme odohrali dobrý predchádzajúci duel so Slovanom. Je to pre nás škola. Hovorím hráčom, aby boli trpezliví a príde to, avšak chýbala nám v tomto derby odvaha. Nemôžem hráčom povedať, že by nepracovali, ale rozdiel v riešení finálnej fázy bol markantný. Rozhodli i kľúčové situácie, neuznaný náš gól v prvom polčase, mohlo byť 0:1 a iný vývoj. A potom domáce šance za stavu 2:1, v ktorých nás brankár Ludha podržal, no napokon sme zabudli bystrického hráča na zadnej žrdi po rohu a bolo 3:1. Gratulujem teda súperovi k víťazstvu.“