Presná strela Ďatka rozhodla o zápase v náš prospech

ŠK Slovan Bratislava – FK Železiarne Podbrezová 0:1 (0:0)

Góly: 46. Ďatko

Zostava: Ludha (C) – Bartoš, Oravec, Grešák (46. Bakaľa) – Kováčik, Š. Faško (72. Kukoľ), Paraj (72. Bariš), Ďatko (63. Blahút) – Sangare (63. Talakov), Špyrka, Pavúk

Náhradníci: Luksch, Rehák – Horvát

Žlté karty: 89. Talakov

Diváci: 15 606

V 3. minúte Kováčik centroval z pravého krídla, center takmer zaskočil Chovana, napokon ale zasahovať nemusel. Abubakari vyhral ťažký súboj o loptu, posunul loptu Barseghjanovi do behu, ten ešte dáva na Pauscheka, ktorému lopta ušla za bránu. V 7. minúte naši chlapci rozvinuli akciu pred pokutovým územím, center na zadnú žrď Pauschek odhlavičkoval na roh. O 10 minút neskôr Sangare cez Lovata prihral pred bránu, kde sa snažil skórovať Pavúk, no Chovan mu prekazil šancu. V 21. minúte prišlo k takmer 9 minútovému prerušeniu hry, keď fanúšikovia Slovana začali oslavy majstrovského titulu, kraj hracej plochy zahádzali konfetami a zapálili svetlice. V 37. minúte prišla veľká šanca pre Pavúka, ktorý sa aktívne dostal cez troch hráčov Slovana, jeho strelu však zneškodnil Chovan. Nadstavenie 9 minút prinieslo priamy kop Slovana, Weiss odcentroval na Lichého, ktorý vo výbornej pozícii hlavou netrafil bránu. Vo ôsmej nadstavenej minúte prvého polčasu Weiss odcentroval na päťku, kde hlavičkoval Abubakari, náš Richard Ludha predviedol opäť perfektný zákrok! Do konca nadstavenia už neprišla žiadna väčšia šanca.

Na začiatku druhého polčasu odišiel Matej Grešák, ktorého vystriedal Miki Bakaľa. Minútu po začiatku druhého polčasu dostal Ďatko prihrávku od Faška a mal dosť času pripraviť si strelu. Z vyše 20-tich metrov trafil k vzdialenejšej ľavej žrdi a tým nás dostal do vedenia. V 47. minúte nás René Paraj dostal opäť do šance, keď mieril pod brvno, ale Chovan vyškriabal loptu na roh. V 53. minúte Slovan v šanci, pätička Barseghjana, Abubakari však spálil gólovú šancu, keď zvnútra vápna netrafil medzi tri žrde. V 55. minúte Paraj fauloval Zmrhala, Slovan štandardnú situáciu nepremenil. Veľká šanca súpera prišla v 67. minúte, Lovat odcentroval na malé vápno, kde sa do vzduchu zavesil Zmrhal, ale nehlavičkoval presne. V 89. minúte sme prepadli, Zuberu sa rútil na Ludhu, ale neprekonal ho. Ludha loptu vykopol ďaleko pravou nohou. V nadstavenej minúte druhého polčasu ešte v šanci Slovan, center pred bránu, Slovanisti sa nepresadili a nedostali loptu do brány.

Z Tehelného poľa si domov odvážame tri body a historicky končíme na 4. mieste v tabuľke aktuálnej sezóny Fortuna ligy. Dukla Banská Bystrica podľahla Dunajskej Strede o gól, a tak sa už v utorok predstavíme v baráži o EKL proti MFK Ružomberok o 17:30 v domácej Zelpo Aréne, kde bude vstup zdarma! Tešíme sa na vás v utorok o 17:30 v ZELPO aréne!

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: „My sme v tomto zápase získali veľké skúsenosti. Naši hráči hrali pred takouto kulisou prvýkrát. Vedeli sme, že Slovan nenastúpi v najsilnejšej zostave. Chceli sme to využiť a dobre sa naladiť na play-off o EKL. Som spokojný s tým, ako sme zápas zvládli. Z našej strany zaujímavý výkon, toto by mal byť náš štandard proti každému súperovi.”

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Nemôžem byť spokojný, keďže sme prehrali posledný zápas s Podbrezovou. Určite sme radi, že sme získali titul, ale mali by sme sa so sezónou rozlúčiť inak. Mali sme 5-6 gólových šancí, ktoré musíme premeniť, keď chceme pomýšľať na dobrý výsledok. Mali sme hrať lepšie, nesmieme doma prehrať s Podbrezovou. Nech si hráči aj diváci užijú oslavy, ale treba už myslieť na budúcnosť, je tu veľmi veľa roboty. Nemôžu tu ťahať desiati-jedenásti hráči. Ja sa idem osprchovať a pôjdem domov. Už nemám vek na to, aby som tu skákal pod tribúnou.”