17. kolo Fortuna liga, FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava

Fortuna liga, 17. kolo

FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:1)

Góly: 62. Bernadina – 10. Rundić


ŽK: Bernadina, Baez, Kuciak – Droppa, Mareš, Schet

ČK: 73. Sedláček

Diváci: 965

Rozhodovali: Ochotnický – Bobko, Kováč


Hostia začali zápas aktívne. Už v deviatej minúte bol vo veľkej šanci Hološko, jeho strelu ešte Martin Kuciak vyrazil, lenže z následného rohového kopu hlavou otvoril skóre Milan Rundić (0:1). O štyri minúty neskôr mohol po chybe Božikova odpovedať Mikuš, jehoďalekonosný pokus Greifovu bránu minul. Na druhej strane zas navýšiť skóre v prospech Bratislavčanov chcel Jakub Mareš, ktorý dostal presný center na malé vápno, avšak nenamieril presne. Český legionár mal príležitosť aj šesť minút pred koncom polčasu, zoči-voči Kuciakovi uspel náš gólman. V druhom polčase Podbrezová prebrala taktovku nad zápasom a tlačila sa čoraz častejšie k bráne súpera. Obrovskú šancu spálil v 62. minúte Ján Krivák, jeho hlavičku chytil Greif. Po následnom rohu však už ani brankár Slovanu nestačil na zakončenie Bernadinu. Lopta sa podrážala v šestnástke, až ju holandský legionár dostal do siete (1:1). Zápas však zdramatizovala červená karta mladého Sedláčka po faule na Čavrića, ktorá vyvolala emócie na oboch stranách. Vyhecovaný záver už gól nepriniesol, preto sa body delili.


FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Djordjević, Viazanko – Baez, Sedláček – Jedinák (80. Kostelný), Leško (90+6. Káčerík), Bernadina – Mikuš (90+4. Kopičár)


ŠK Slovan Bratislava: Greif – Sekulić, Rundić, Božikov, Chouchoumis – Droppa (80. Schet) – Holman, Savičević – Čavrić, Mareš (66. Oršula), Hološko (74. Vittek)


Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Úvod patril Slovanu, my sme boli zakríknutí a so šťastím sme neinkasovali aj dvakrát. Ten gól v našej sieti padol po hrubej individuálnej chybe. S pribúdajúcimi minútami sa sily vyrovnávali, vstup do druhého polčasu sme už zvládli inak a hrali s nasadením, aj emocionálnym. Vyústilo to do nášho gólu, pri troche šťastia sme mohli pridať aj ďalší. Po červenej karte to už bol najmä taktický boj, s bodom sme spokojní, pre nás je veľmi dôležitý a dúfam, že zapôsobí ako impulz.“


Martin Ševela, tréner Slovana: „Začali sme výborne, vypracovali si šance, boli sme dostatočne aktívni a keby sme strelili aj štyri góly, nikto by nič nepovedal. Po zmene strán sme boli pasívni, bez ponukovej činnosti a vyústilo to do štandardky súpera, najskôr nás Greif zachránil, potom sa objavila nezodpovednosť, ktorá nás stála víťazstvo. Sme sklamaní, bod nám nestačí, dva sme stratili.“