05. kolo – II. liga, FC ŠTK Šamorín – FK Železiarne Podbrezová juniori

II. liga SFZ, 05. kolo

FC ŠTK 1914 Šamorín  –  FK Železiarne Podbrezová B    0 : 1  (0 : 1)

Gól: 23´  Kuc

 

Diváci: 320.

Rozhodovali: Libiak – Perát, Ličko


Nové Mesto: Hajdúch – Marič-Bjekič, Štrbák, Fuják, Vávra (46´ Neto), Soares, Santos, Juliao, Pančík, Králik (67´ Sabler), Auban (52´ Šmehyl)

 

FK Železiarne B: Vavrúš – Lihan (46´ Bellay), Lipčák, Marchuk (60´ Hric), Fischer, Magda, Kuc Haščák, Jedinák (69´ Lukáčik), Káčerík, Garaj


Hráči B-mužstva cestovali na horúcu pôdu Šamorína v značne omladenej zostave s vekovým priemerom necelých 20 rokov. Tento fakt sa odzrkadlil hneď v úvodných minútach, domáci začali enormným tlakom a gólové šance na seba nedali dlho čakať. Nebezpečný bol útočník Vávra, ktorý v prvej príležitosti bránu juniorov minul a následne nato priamy kop Soaresa skončil na žrdi a s dorážkou spomínaného útočníka si bravúrne poradil brankár Vavrúš. Na druhej strane na priamy kop Kačeríka výborne nabehol Kuc a hlavou poslal Podbrezovú prekvapivo do vedenia 0:1. Šamorín inkasovaný gól ešte viac vyburcoval, ale vyložené šance končili na pozornej obrane hostí. V najväčšej šanci prvého polčasu sa po spätnej prihrávke objavil Pančík, ale bránu Vavrúša prestrelil. Do druhého polčasu urobili obaja tréneri po jednej zmene a priebeh zápasu sa nezmenil. Domáci sa tlačili do zakončenia, ale mladí hráči Podbrezovej taktickým a bojovným výkonom siahali po troch bodoch. V závere vyriešila obrana na čele s Vavrúšom viacero nebezpečných situácií, pričom poistiť výhru hostí mohol po jednom z brejkov po prihrávke Haščáka Lukáčik, no neprestrelil obrancu stojaceho na bránkovej čiare. Po vypätom zápase si podbrezovskí juniori odviezli tri body po veľmi kvalitnom výkone.