07. kolo – II. liga, MŠK Žilina B – FK Železiarne Podbrezová juniori

II. liga SFZ, 07. kolo

MŠK Žilina B  –  FK Železiarne Podbrezová B    2 : 1  (1 : 1)

Góly : 9´ Boženík, 90´ Hučko  –  26´ Lukáčik


Diváci: 231.

Rozhodovali: Vlčej – Poláček, Halíček


Žilina B : Mandous – Hučko, Michlík, Sluka, Bichakhchyan (55´ Majštinik), Gerebenits, Klec, Šušolík, Majdan, Martinček (66´ Herrera), Boženík (83´ Kopas)


FK Železiarne B :  Vavrúš – Lukáčik (74´ Lepieš), Marchuk (90´ Horváth), Hric, Magda, Fischer, Garaj, Kuc, Jedinák, Bellay (79´ Valek), Haščák

 


V nedeľnej dohrávke 7. kola II. ligy si to po sobotnom zápase hlavných tímov rozdali tentoraz rezervy v Žiline. Začiatok sa hral vo vysokom tempe, keď v oboch mužstvách hrali prevažne 19-roční futbalisti bijúci sa o každý centimeter trávnika. Už v 9. minúte sa ujali vedenia domáci, výborný center Martinčeka ešte lepšie umiestnil hlavou za Vavrúša útočník Boženík 1:0. Aj ďalšie akcie domácich „smrdeli“ gólom, ale pozorná obrana hostí odolávala, a naopak mladí hráči Podbrezovej sa nebáli útočiť ani vo väčšom počte. V 25. minúte si vybojovali výhodnú štandardku, no z priameho kopu Hric zakrútil loptu príliš vysoko. V 26. minúte však už bolo vyrovnané, Lukáčik po centri vyskočil najvyššie a tečom nohou zaznamenal presný zásah. Šošoni sa tlačili za vedúcim gólom, no do polčasu sa neujala ani strela  Kleca ani zakončenie Vahana Bichakhchyana.

V druhom polčase začalo obliehanie podbrezovskej brány, ktorej konštrukciu v 50. minúte otestoval kapitán Klec. Technickou strelou opečiatkoval iba brvno. Zápas postupne dostávali pod kontrolu domáci, no rezerva Podbrezovej vedela pohroziť z brejkov. Potlesk si zaslúžila strela Gerebenitsa v 57. minúte, no mladý útočník mieril iba do presúvajúceho sa brankára Vavrúša. Gólovo mohli odpovedať hostia o dve minúty, Hric, ale netrafil bránu domácich. V 76. minúte hralo s Podbrezovou už druhýkrát brvno, k bombe sa odhodlal luka a brankár sa iba prizeral. V 83. minúte strieľal Boženík, no výborný zákrok opäť vytiahol Vavrúš. Brankár hostí vyšiel víťazne aj zo súboja s Hučkom, jeho hlavičku výborne vyrazil na roh. Rozuzlenie priniesol až samotný záver stretnutia, center Sluku upratal za Vavrúša obranca Hučko a rozhodol o zisku troch bodov pre domácich.