09. kolo Fortuna liga, MFK Ružomberok – FK Železiarne Podbrezová

Fortuna liga, 09. kolo

MFK Ružomberok  –  FK Železiarne Podbrezová     3 : 0 (2 : 0)

Góly: 41´ (z 11 m) a 64´ Tandir, 43´ vlastný gól


ŽK: Kochan, Daniel  –  Obročník, Sedláček, Baran, Leško

Diváci : 1451.

Rozhodovali: Chmura – Mókoš, Borsányi



Domáci od úvodu začali ofenzívne, prvú nebezpečnú strelu vyslal ľavačkou na Kuciakovu bránu už v 02. minúte Kochan. Následne hostia po rýchlom brejku odpovedali, ale výbornú prihrávku Leška do gólového zakončenia nepremenil Brenadina. V 14. minúte našiel na hranici 16-ky Leško Mikuša, no jeho strela letela mimo. O pár minút neskôr domáci zahrávali rohový kop, Twardzikovu gólovú hlavičku obrana hostí vytesnila na ďalší roh. V 40. minúte fauloval na hranici pokutového územia Breznanik Gal Andrezlyho a nariadenú penaltu na druhý pokus premenil Tandir. O 3 minúty neskôr domáci založili rýchly protiútok a prečíslenie nešťastne zakončil do vlastnej siete obranca Baran 2:0. V druhom polčase sa hostia sústredili na skorigovanie výsledku, no šance Leška a najmä aktívneho Breznanika gólom neskočili. Domáci v 64. minúte zavŕšili skóre na konečných 3:0, keď sa po akcii Gal Andrezlyho z ľavej strany lopta odrazila od tyče Kuciakovej brány a z dorážky sa presadil opäť kanonier Tandir.


MFK Ružomberok: Macík – Jonec, Maslo, Twardzik, Urdinov – Qose, Kochan (78´ Takáč) – Daniel, Kostadinov (78´ Mustedanagić), Gal Andrezly – Tandir (84´ Gerec)


FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Baran, Bartoš, Turňa – Obročník, Sedláček – Breznanik, Mikuš (83´ Lepieš), Leško – Bernadina (64´ Wiezik)


 

David Holoubek, tréner Ružomberka: „Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, čo sme aj korunovali dvoma gólmi. Ten polčas bol z našej strany vo veľkej aktivite, so značným počtom hráčov sme útočili. Druhá polovica už z našej strany taká kvalitná nebola, súper mal šance, skvelými zákrokmi nás podržal Matúš Macík, ktorý má fantastickú formu. Som rád, že sme zápas odohrali s nulou, hoci aj so šťastím.“


Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Ja som smutný, že sme nedokázali prekročiť svoj tieň, mali sme v zápase dobré situácie, dobré úseky, veľmi dobré úseky, ale i slabšie fázy a tie domáce mužstvo využilo. Keď sme už boli aj vo finalizácii úspešní, zasiahol ružomberský brankár, ktorý nás vychytal. To boli podstatné momenty. Preto sme nedokázali výsledkovo nadviazať na domáci zápas proti Nitre. Domáci dali tri góly, za to im blahoželám k víťazstvu.“