11. kolo Fortuna liga, MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová

Fortuna liga, 11. kolo

MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová     2 : 0 (1 : 0)

Góly: 13´ Mihalík, 65´ Kaša


ŽK: Diaz – Baran, Sedláček

Diváci: 1726.

Rozhodovali: Marhefka – Somoláni, Bobko


Železiari nastúpili bez zraneného Breznanika, ktorého v zostave oproti poslednému zápasu nahradil Mikuš. Zápas sa začal obojstranne opatrne, no postupne mali hru pod kontrolu vo väčšej miere domáci. V 12. minúte v pokutovom území podrazil Obročník Káčera a rozhodca nariadil penaltu. Tú premenil domáci Mihalík a Žilina sa ujala vedenia. O 10 minút neskôr pohrozili aj hostia, po centri Leška a prepustení lopty Mikuša sa do dvojnásobného zakončenia dostal Bernadina, skóre však ostalo nezmenené. V 30. minúte z ľavej strany centroval Diaz, ale Mihalík zblízka netrafil loptu. V závere zápasu ešte Mojžiš pekne našiel Mikuša, no jeho hlavičku brankár bezpečne kryl. V úvode druhého polčasu hostia založili útok a po prihrávke Leška a centri Sedláčka odvrátili hrozbu domáci na roh. Z následného protiútoku sa sám na bránu rútil Šrvarka, no Kuciak jeho úmysel vystihol. V 60. minúte domáci útočník Balaj hlavou po rohu trafil žrď brány. O 5 minút sa už domáci tešili z gólu, keď po priamom kope z pravej strany hlavou presne zakončil stopér Kaša. V 70. minúte sa snažil skorigovať Leško, ale jeho štipľavá strela zľava opečiatkovala iba vzdialenejšiu tyč. V 84. minúte sa do zakončenia dostal aj Bartoš, ale jeho zakončenie išlo tesne vedľa.


MŠK Žilina: Holec – Anang, Kaša, Šušnjar, Sluka – Káčer, Pečovský, Škvarka – Mihalík (62´ Tomič), Balaj (84´ Boženík), Diaz (78´ Holúbek)


FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Edge, Bartoš, Mojžiš – Baran, Sedláček – Bernadina (64´ Magda), Obročník, Leško – Mikuš (64´ Wiezik)


Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Na Podbrezovú sme sa zodpovedne pripravili, vedeli sme, že má dobrú prechodovú fázu a dobre organizovanú obranu. Chlapci to zvládli slušne. Dali sme šancu hráčom zo širšieho kádra, ktorí nehrávali dlhšie. Chceli sme rozložiť záťaž a vidieť ich aj smerom do budúcnosti. V prvom polčase bol zápas na šance vyrovnaný, no my sme boli efektívnejší, v druhom naša úspešná štandardka zlomila zápas v náš prospech. Chlapcov chválim za dobrý prístup a mentalitu. Viem, že v našej hre sú rezervy, ale pracujeme na ich odstraňovaní a posune krok po kroku dopredu. Sila kolektívu sa týždeň po týždni zvyšuje.“



Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej:
 „Naoko to nevyzeralo zle, ale v zápasoch vonku nás zrážajú na kolená hrubé individuálne chyby hráčov. Aj to je dôvod, prečo sme dnes neboli úspešní. V obrane aj v ofenzíve sme robili obrovské chyby, na druhej strane sme nepremenili veľké šance v rozhodujúcich chvíľach, kedy sa láme zápas. Preto nie sme proti kvalitným tímom vonku úspešní. Chýbajú nám v týchto zápasoch skúsení Breznaník a Viazanko, ale pozitívne je, že mladí si vedia svoje miesta zastať. V závere sme dokázali síce loptu podržať, byť nepríjemní, ale bolo to vo fáze, kedy bol duel už rozhodnutý a šance sme nepremenili. Športovo však treba priznať, že Žilina bola trištvrte zápasu lepšia, ako my a zaslúžene vyhrala.“