Ružomberok nás porazil o 3 góly v semifinále kvalifikácie o Európsku konferenčnú ligu

FK Železiarne Podbrezová – MFK Ružomberok 0:3 (0:3)

Góly: 3. Madleňák, 43. Gerec, 45. Chrien (11m)

Zostava: Ludha – Oravec, Bartoš, Bakaľa (C) – Ďatko (71. Kukoľ), Paraj, Bariš (71. Š. Faško), Talakov (46. Horvát), Blahút (84. Mielke) – Špyrka (46. Kováčik), Pavúk

Náhradníci: Luksch, Rehák – Grešák, Sangare

Žlté karty: 58. Chrien

Červené karty: 45.+2 Bakaľa

Diváci: 1130

Zápas začali výkopom Ružomberčania, ktorí sa hneď dostali do šance, ale Madleňák prestrelil. Z následnej šance tutovka Gereca, ktorý taktiež minul. Už v 3. minúte sa Ružomberok dostal do vedenia, keď Madleňák po zemi skóroval do siete. V 18. minúte prišla obrovská šanca pre Sama Ďatka, keď strelu poslal tesne ponad brvno. V 20. minúte prišlo obrovské sklamanie, keď Krajčírik loptu vyrazil pred úplne voľného Ďatka, ktorý síce zakončil do opustenej brány, ale strela nemala razanciu cez vodu a Krajčírik ju chytil. V 22. minúte ďalekonosná strela Domonkosa z priameho kopu našla iba pripraveného Ludhu. O deväť minút neskôr sme mohli vyrovnať, a to hneď dvakrát. Najskôr hlavičku Pavúka poľahky kryl Krajčírik, o pár minút sa pekne prekľučkoval do zakončenia Ďatko, brankár hostí vytiahol bravúrny zákrok. V 41. minúte Ďatko aktívne vybojoval rohový kop. O dve minúty neskôr chyboval Bariš, keď posielal príhravku Ludhovi. Voda loptu zastavila dostal sa k nej Gerec a prehodil Ludhu. Po prvom polčase sa nadstavili dve minúty. Druhá minúta nadstaveného času priniesla červenú kartu za faul a vylúčenie nášho kapitána Mikiho Bakaľu. Ružomberčania pokutový kop premenili a dostali sa do vedenia o tri góly.

Na začiatku druhého polčasu striedali Špyrka a Talakov, na ich miesto prišli Kováčik a Horvát. Hostia minútu po začiatku strelili štvrtý gól, ten ale neplatil pre ofsajd. V obrovskej šanci sa ocitol opäť Gerec, ale z bezprostrednej blízkosti prestrelil. Aj ďalší útok patril skúsenému hráčovi z Ružomberka, tento raz to však bol ofsajd. Naši dostali Ružomberok pod tlak, ale skóre sa nezmenilo. Horvát bol faulovaný pred šestnástkou, loptu si postavil Marek Bartoš. Jeho pokus bol však príliš prudký a loptou prestrelil bránku. V 60. minúte ďalšia sľubná možnosť našich, keď Pavúk vyhral súboj, posunul loptu Blahútovi, jeho strelu zlikvidoval Krajčírik. Na opačnej strane brejk dvoch na jedného. K zakončeniu sa dostal Šefčík, bravúrnym zákrokom sa blysol Ludha. Kováčik sa blysol krásnym obranným zákrokom, keď šmýkačkou zlikvidoval črtajúci sa brejk dvoch proti jednému. Dvadsať minút pred koncom sme vystriedali Ďatka a Bariša, namiesto nich nastúpili Faško a Kukoľ. V 73. minúte Horvát prízemnou prihrávkou hľadal niekoho zo spoluhráčov. Napokon sa k zakončeniu z druhej vlny dostal Blahút, ale jeho prudký pokus mieril len do stredu brány, kde ho poľahky zlikvidoval Krajčírik. Desať minút pred koncom to strelou skúšal Šefčík, ale platilo to, čo pri Kováčikovi na opačnej strane, lopta sa ledva dokotúľala k brankárovi. Do konca stretnutia prišla posledná šanca hostí Luterán hľadal na vzdialenejšej žrdi Zsigmunda, ten na loptu nedočiahol a ešte sa aj vykúpal vo veľkej mláke. Nadstavená minúta nepriniesla žiadnu príležitosť a tak sa lúčime so sézonou prehrou. Ružomberok postúpil do finále kvalifikácie o Európsku konferenčnú ligu.


Tréner Skuhravý na tlačovej konferencií a vyjadrenia Mareka Bartoša a Richarda Ludhu po zápase nájdete vo videu: