Čaká nás Pohronské derby

Už dnes napíše Pohronské derby svoje desiate pokračovanie. Doteraz sa obe mužstvá stretli od roku 2000 deväťkrát, dvakrát sa z víťazstva radovali naši chlapci, trikrát náš súper a štyrikrát bola z toho remíza. Dnes tak majú naši chlapci šancu vyrovnať zápasovú bilanciu v regionálnom derby proti MFK Dukle Banská Bystrica. Stretnutie v Zelpo aréne s výkopom o 18:00 povedie v pozícií hlavného rozhodcu Pavel Ochotnický.

MFK Dukla Banská Bystrica má za sebou vydarenú minuloročnú sezónu. Keď to už vyzeralo, že neohrozene kráčajú za priamym postupom do Fortuna ligy, korona kríza im ich plány prekazila, a tak o postup do najvyššej súťaže zabojovala Dubnica. V aktuálnej sezóne majú Bystričania opäť tie najvyššie ambície. V úvodných 4 kolách dokázali zdolať rezervu bratislavského Slovana 4:0, FK Dubnicu zdolali na jej ihrisku 0:1 a tretie víťazstvo v sezóne zaznamenali proti Trebišovu, ktorý zdolali vysoko 6:1. Naposledy privítali Bystričania vo svojom prechodnom domove vo Zvolene Skalicu a obe mužstvá predviedli pred prítomnými divákmi skvelé futbalové predstavenie. V 27. minúte zaznamenali hostia 1. gól, keď po centrovanej lopte z pravej strany najvyššie vyskočil Ranko a otvoril skóre stretnutia. V 34. minúte to už bolo o dva góly, keď sa cez 4 hráčov prekľučkoval hosťujúci Šebesta a Skalica viedla 0:2. V 38. minúte Dukla znížila, keď sa krásnou strelou  do ľavého rohu brány presadil Polievka – 1:2. O 3 minúty neskôr už bolo vyrovnané, keď sa po chybe brankára Junasa presadil hlavou Nosko – 2:2.  Rozhodujúci moment stretnutia prišiel v úvode druhého polčasu. Domáca obrana faulovala v pokutovom území Almaského a nariadený pokutový kop premenil s prehľadom Šebesta a zariadil tak pre Skalicu dôležité a cenné tri body. Dukla tak prvýkrát, pred 425 divákmi, nestačila na svojho súpera a pripísala si na svoje konto prvú prehru v sezóne. Náš dnešný súper sa aj v tejto sezóne môže opierať o výborne výkony Polievku, ktorý má na svojom konte už 4 presné zásahy. Zdatne mu však sekunduje aj Miladin Vujoševič. 23-ročný čiernohorský útočník má na svojom konte rovnako štyri presné zásahy.

Naši chlapci ani po štvrtom kole nepoznajú chuť prehry.  Po víťazstvách nad Komárnom 2:0, Petržalkou 4:0 a rezervou bratislavského Slovana 1:0, prišla v minulom 4. kole bezgólová remíza na pôde Dubnice. V zápase, v ktorom sme herne aj strelecky dominovali, sme nedokázali ani po viacerých veľmi dobrých príležitostiach streliť gól, a tak sme po prvý krát v sezóne neodchádzali z ihriska ako víťazi. Tešiť nás však môže fakt, že ani v štvrtom zápase v sezóne sme neinkasovali. Naša obrana už viac ako 360 minút nedovolila súperovým hráčom skórovať a my pevne veríme, že v tejto štatistike budeme pokračovať aj po Pohronskom derby.  Počas tohto týždňa Železiari priviedli do klubu ďalšiu posilu. Zo Slovana Liberec k nám prestúpil 24 -ročný Erik Micovčák. Ofenzívny stredopoliar v minulosti pôsobil okrem iného aj v Zlatých Moravciach , v 1. FC Tatran Prešov a v českých kluboch Slovan Liberec a FK Varnsdorf.

Dnes  v Zelpo Aréne to bude prestížne a zároveň veľmi dôležité stretnutie. „Nálada v kabíne je pozitívna. Štyri zápasy sme neprehrali,  navyše sme neinkasovali. Vieme však, že nič nemôžeme podceniť. Je to derby zápas a všetci v klube, hráči, realizačný tím a určite aj naši fanúšikovia sa na dnešné stretnutie veľmi tešia,“ začal svoje rozprávanie Daniel Pavúka a ďalej pokračoval: „Verím, že budeme naplno bodovať. Hráme proti ťažkému súperovi, ktorý má dobré mužstvo so skúsenými futbalistami.  Celý týždeň naplno trénujeme a robíme všetko preto, aby sme boli v derby úspešní,“ burcuje pred dnešným stretnutím 22-ročný rodák z Prešova.

Stretnutie s výkopom o 18:00 si môžete pozrieť aj priamo z domova. Zápas vysiela Slovenský futbalový zväz prostredníctvom portálu Futbalnet.sk