PREVIEW: V sobotu odohráme proti Michalovciam ďalší prípravný zápas

Ubehol už takmer mesiac od začiatku letnej prípravy FK Železiarne Podbrezová. Ďalší z prípravných stretnutí odohráme v sobotu (3.7.) o 13:00 proti MFK Zemplín Michalovce v obci Široké.

Posledné dve stretnutia sme odohrali pred týždňom, kedy „Železiari“ remizovali proti Trebišovu 1:1 a následne večer prehrali 1:5 v Žiari nad Hronom s Pohroním: „Toto sa každopádne nemá stávať, ale môže sa to stať, ako teraz nám. Hráči na mňa robia dobrý dojem od začiatku prípravy a keď sa nám z nejakého dôvodu nepodarila sobota, tak určite nebudem robiť unáhlené závery,“ povedal vtedy tréner Roman Skuhravý.

Každopádne, hráči naďalej naplno zarezávali nielen na ihrisku, ale aj v posilňovni, aby sa čo najlepšie pripravili na blížiaci sa ročník 2021/22 v 2. lige. Proti Michalovciam budeme chcieť odčiniť spomínaný nešťastný výsledok: „Je to ďalší prípravný zápas, určite si budeme chcieť vyskúšať hru, ktorú chceme hrať v lige. Myslím si, že aj keď chceme vyhrať každý zápas, tak v prvom rade nám nepôjde o výsledok, ale o herný prejav, aby sme si vyskúšali veci, ktoré trénujeme. Určite však budeme hrať aj na výsledok. Herný prejav sa zlepšuje, aj keď nám výsledkovo nevyšlo posledné stretnutie proti Pohroniu. Herne to nebolo až také zlé, len v niektorých situáciách sme neskoro dostúpili a súper to využil. Myslím si ale, že hra má tvár takú, akú chceme, aby mala. Verím, že to do ligy bude vyzerať ešte lepšie,“ hovorí útočník Daniel Pavúk.

Dobre sa ukazujú nové posily, aj 18-ročný záložník Martin Talakov, ktorý si už v Podbrezovej za krátky čas zvykol: „Cítim sa tu veľmi dobre. Atmosféra v kabíne je super, rovnako tak aj tím a spoluhráči. Zatiaľ je to všetko výborné. Zmenil som prostredie, odišiel som zo svojej krajiny, ale doposiaľ sa nemôžem sťažovať,“ tvrdí. V príprave na gól zatiaľ čaká, avšak zastúpili ho spoluhráči. V doterajších štyroch prípravných stretnutiach sa trikrát presadil Jozef Špyrka, po jednom presnom zásahu pridali Michal Breznanik, Roland Galčík, Daniel Pavúk, Patrik Krčula a takisto ďalšia z posíl, Gruzínec Davit Natchkebia. Po zápase s Michalovcami sa ešte stretneme proti Seredi (10.7.) a v Zelpo Arene s Petržalkou (17.7.), čo bude generálka na štart 2. ligy (24.7.2021).

MFK Zemplín Michalovce

Klub z východného Slovenska skončil v minulej sezóne Fortuna ligy na desiatom mieste, až do úplného záveru bojoval o to, aby sa vyhol zostupu či baráži, ale nakoniec si vytvoril dvojbodový náskok pred „barážovou“ Senicou. Zabezpečil si ho výhrou v poslednom kole nad Nitrou jasne 4:0, čo bola najvyššia výhra v ročníku a iba druhá o dva alebo viac gólov. Napriek tomu na lavičke skončil Anton Šoltís, ktorého nahradil Miroslav Nemec. Viacero zmien nastalo aj v kádri, najzaujímavejší je príchod najlepšieho strelca 2. ligy, ktorým bol v drese Trebišova 18-gólový Wisdom Uda Kanu. V doterajšom priebehu prípravy Michalovce prehrali proti Liptovskému Mikulášu (1:2) aj Humennému (2:5) a porazili Lipany (3:0).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *