PREVIEW: V sobotu cestujeme do Námestova

V sobotu o 16:30 odohrajú hráči FK Železiarne Podbrezová ďalší ligový zápas. V rámci piateho kola cestujú na ihrisko MŠK Námestovo. Stretnutie naživo vysiela Huste TV.

„Železiari“ po výhrach nad Rohožníkom a Duklou Banská Bystrica prehrali naposledy v Zelpo Arene proti Skalici 1:3. Na tabuľke sa nachádzame na deviatom mieste, kde máme šesť bodov pri skóre 6:7. Roland Galčík strelil dva naše góly, raz sa trafil Boris Godál, Marek Kristián Bartoš, Daniel Pavúk a Jozef Špyrka. Na pôdu nováčika z Námestova cestujeme s vidinou víťazstva, o čom jasne hovoria papierové predpoklady.

Námestovo totiž doposiaľ v štyroch stretnutiach nestrelilo ešte ani jeden gól a je na poslednom mieste. Nulu v kolonke vsietených zásahov má ako jediné mužstvo 2. ligy. Získalo však aspoň jeden bod za remízu so Skalicou. Okrem toho ale inkasovalo sedem gólov od Banskej Bystrice, štyri mu dala Dubnica a jeden Slavoj Trebišov. Až dvanásť inkasovaných gólov je spoločne so Slovanom Bratislava B najviac v súťaži. Na súpiske mužstva z Oravy nie je veľa známych mien a očakáva sa, že MŠK bude v tomto ročníku bojovať o záchranu.

Veľmi zaujímavý duel má pred sebou náš futbalista Mikuláš Bakaľa. Ten sa totiž narodil blízko Námestova a v tomto meste s futbalom začínal: „Príde ma pozrieť rodina a veľa kamarátov. Za Námestovo momentálne hrá veľa kamarátov, s ktorými sme hrali odmalička. Veľmi sa na to teším. Námestovo sledujem a som veľmi rád, že sa im podarilo postúpiť do druhej ligy. Pre oravský región je to skvelé, ľudia tam na futbal chodia. Dúfam, že sa im bude dariť, čo najlepšie. Prajem im, sledujem ich,“ hovorí Bakaľa.

„Sledoval som ako postupovali. Videl som, že boli v tretej lige na druhom mieste a mali zápas k dobru. Nečakal som však, že budú chcieť ísť vyššie. Až potom som sa dozvedel, že ak ligu vyhrajú, tak pôjdu do druhej. Prial som im, aby sme si proti sebe zahrali,“ doplnil mladý futbalista.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *