Vo štvrtok sme začali letnú prípravu

Vo štvrtok odštartovali futbalisti FK Železiarne Podbrezová letnú prípravu.

Na úvodnom tréningu vo Valaskej trénerovi Romanovi Skuhravému a jeho realizačnému tímu chýbali ešte reprezentanti do 21 rokov. Richard Ludha, Peter Kováčik a Mikuláš Bakaľa dostali po zraze dodatočné voľno. Na zraze reprezentácie U19 sú Adam Danko, Nicolas Šikula a Samuel Urgela. K tímu sa o niekoľko dní pripojí aj Martin Talakov, ktorý absolvuje maturitnú skúšku.

„Začíname asi s dvadsiatimi hráčmi. Reprezentanti U21 dostali voľno, na repre U19 sú ďalší traja. Riešime príchody a odchody. Ešte zhruba päť dní, kým sa to všetko učeše. Prípravu chceme absolvovať zhruba s 24 hráčmi. Hlavne prvé prípravné stretnutia, kde máme aj dvojzápas a bude sa to pomaličky zužovať,“ hovorí generálny manažér Miroslav Poliaček.

Ten načrtol aj tému hlavného trénera Romana Skuhravého: „Sme radi, že ostáva, tešíme sa z toho. Teraz sme v jednaní o novej zmluve na dva roky. Odviedol tu dobrú robotu a veríme, že mužstvo sa bude pod ním ďalej posúvať,“ pokračuje.

„Z nosných hráčov odchádza len Roland Galčík. V hre sú dva či tri odchody, ale to sú futbalisti skôr zo širšieho kádra. Ostatní ostanú. Snažíme sa mužstvo oživiť a priniesť vhodné typy, aby bolo silnejšie,“ nechal sa počuť Miroslav Poliaček.

„Je to radosť, pretože dva roky sme sa trápili v druhej lige, ten posledný už bol skvelý. Ideme sa pobiť do Fortuna ligy. Keď som sa vrátil do Podbrezovej, tak sme hneď vypadli. Nechcel som končiť s tým, že budeme hrať druhú ligu. Som preto veľmi rád, že sme späť. Všetci sme radi, že budeme hrať Fortuna ligu. Tešíme sa na každý zápas, aj tréning. Napriek tomu, že to bude väčšia drina. Pre nás je dôležité, že ostáva tréner Skuhravý. Hráme jeho systém, ktorý nás naučil. Vie ako sa pripraviť na túto súťaž a mladí hráči sa pri ňom posunuli o veľký kus. Sme skvelý tím, máme dobré mužstvo,“ hovorí Michal Breznanik.

Rozpis prípravných zápasov

18.6. MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Železiarne Podbrezová
18.6. FK Železiarne Podbrezová – MŠK Žilina
25.6. FC Zbrojovka Brno – FK Železiarne Podbrezová
29.6. FK Železiarne Podbrezová – KFC Komárno
2.7. FK Železiarne Podbrezová – FC ViOn Zlaté Moravce
9.7. FK Železiarne Podbrezová – FK Rakytovce
9.7. FK Železiarne Podbrezová – FC Košice
16.7. Začiatok Fortuna ligy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *