PREVIEW: V nedeľu proti Trnave

V 3. kole Fortuna ligy sa FK Železiarne Podbrezová predstaví na ihrisku FC Spartak Trnava. Výkop stretnutia je v nedeľu (31.7.) o 18:00 na štadióne Antona Malatinského. Priamy prenos ponúkne Voyo.

Z pôvodného sobotného termínu sa aj tento duel presunul kvôli povinnostiam nášho súpera v pohárovej Európe. Zverenci Romana Skuhravého sa aj v „slovenskom Ríme“ pokúsia ozbíjať favorita. Po výhre nad Slovanom Bratislava (2:1) a remíze v Ružomberku (2:2) sa v tabuľke nachádzame so štyrmi bodmi na treťom mieste. O naše štyri presné zásahy sa postarali Samuel Ďatko, Boris Godál, Daniel Pavúk a Peter Kováčik.

Zaujímavosťou je, že v doterajších dvoch dueloch sa kopali až tri penalty. Všetky boli premenené Dávidom Holmanom, Jánom Maslom a Petrom Kováčikom. Z hry sme dostali iba jeden gól, po hlavičke Regáliho, aj to v čase, kedy po červenej karte Erika Grendela hrali „Železiari“ oslabení. Celkovo to bola pre Podbrezovú len druhá červená karta od začiatku sezóny 2021/22. V minulom ročníku videl jedinú René Paraj.

V čerstvej pamäti máme vzájomný zápas proti Trnave z októbra minulého kalendárneho roka, kedy sme sa stretli v rámci Slovnaft Cupu. Spartak síce už v 9. minúte viedol o dva góly, no dva zásahy Borisa Godála skóre vyrovnali a rozhodovali až dramatické penalty. Bohužiaľ, postúpil súper. V rámci Fortuna ligy sme spolu odohrali 15 zápasov, vyhrali sme ich štyri. Hneď ten prvý, keď v roku 2014 rozhodol o výsledku 1:0 Peter Gál-Andrezly.

Následne sa zrodili dve víťazstvá Podbrezovej v roku 2016. Najskôr najvyššia výhra 3:0, zásluhou dvoch gólov Patrika Vajdu a jedného od Andyho Rendlu. O niekoľko mesiacov Endy Bernadina a Miroslav Viazanko zariadili výhru 2:0. Naposledy sme sa nad Trnavou tešili v roku 2018, kedy sa doma presadil Dávid Leško (1:0).

FC Spartak Trnava začal ročník domácou výhrou proti Zlatým Moravciam (2:0), ale naposledy nepotvrdil pozíciu favorita a doma prekvapivo podľahol nováčikovi z Banskej Bystrice (1:2). Ako víťaz Slovnaft Cupu z minulej sezóny bojujú zverenci trénera Gašparíka aj v Konferenčnej lige. Cez waleský Newtown AFC prešli z 2. predkola hladko po výhrach 4:1 a 2:1, no poľský vicemajster Raków Częstochowa bude v 3. predkole už oveľa ťažší oriešok.

Počas leta opustil káder predovšetkým Martin Škrtel, ktorý ukončil kariéru. Nové kluby si našli aj Jakub Grič, Ján Vlasko, Saymon Cabral či Ammar Ramadan. Mužstvo však vystužili skúsení futbalista Jakub Paur, Lukáš Štetina, Samuel Štefánik alebo Erik Daniel. Návrat hlási aj brankár Marek Vantruba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *