12. kolo – II. liga, FK Železiarne Podbrezová juniori – Slavoj Trebišov

II. liga SFZ, 12. kolo

FK Železiarne Podbrezová B  –  Slavoj Trebišov   1 : 1 (1 : 0)

Góly: 43´ Válovčan  –  69´ Da Silva

 

Zverenci trénera Auxta nastúpili s niekoľkými futbalistami z áčka a aj to pomohlo k veľmi vyrovnanému priebehu hry. Na prvú šancu sme však čakali až do záveru úvodného dejstva, kedy stopercentnú tutovku z hranice malého vápna zahodil strelou nad bránu hosťujúci Bragin. Domáci preto trestali krátko na to, keď Martin Válovčan dostal prihrávku do šestnástky, vychutnal si brankára súpera a otvoril skóre (1:0). Druhý polčas začal náznakom príležitosti od Kuca, ten po štandardnej situácii sám v šestnástke na loptu nedočiahol. Hostia sa následne dostali do tlaku. Kolbas trafil po peknej individuálnej akcii tyč, Bragin s Ruskovkým neprestrelili blokujúcich Podbrezovčanov. Vyrovnanie ale predsa len prišlo, keď si Lopez da Silva Junior nabehol na center sprava a hlavičkou nedal Vavrúšovi šancu (1:1). Konečná remíza je určite spravodlivá.


Diváci: 220.

Rozhodovali: Marsal – Hrmo, Mihalík


FK Železiarne B:  Vavrúš – Kopičár, Kupčík, Magda, Kuc, Jedinák, Káčerík (78´ Migaľa), Válovčan (67´ Lukáčik), Kuzma, Mojžiš A., Gerát (46´ Garaj)


Trebišov: Giertl – Kražel, Šuľák, Kolesár P., Kolbas, Da Silva, Kolesár M., Patkanóci (73´ Vojtek), Ruskovský (90´ Mujkovič), Bednár, Bragin (87´ Bellás)


Mário Auxt: „Vstúpili sme celkom aktívne. Snažili sme sa byť dominantnejší na lopte, čo sa nám do určitej mieri aj darilo. Veľmi dôležité bolo, že sa nám po peknej akcii podarilo skórovať. Najdôležitejší moment prišiel v druhom polčase, kedy bol náš hráč sám pred bránou a z vyloženej šance nedal gól. Potom sme trochu poľavili. Mali sme fázu, kedy hráči ostali nervózni. Súper nás gólom potrestal. Po ňom sme však ožili, snažili sa hrať opäť aktívne. Myslím si, že remíza je spravodlivá.“

Vladimír Rusnák: „Dnešný zápas ponúkol divákovi celkom zaujímavý futbal. Útoky sa striedali na oboch stranách.V prvom polčase sme boli futbalovejší, ale na druhej strane musím povedať, že súper nám nič nedaroval a každú našu stratu lopty sa snažil kontrovať. Škoda, že v závere prvého polčasu sme nevyužili dobré príležitosti. Súper využil našu dieru v obrane a dal gól na 1:0. V kabíne sme si povedali, že do druhého polčasu musíme ísť inak. Chceli sme to zdramatizovať, alebo otočiť. V úvode druhého dejstva mal súper šancu, ktorú nepremenil. Postupne sme preberali opraty stretnutia. Snažili sme sa ísť k bráne, kombinovať. Po jednej z pekných akcií sme dali vyrovnávajúci gól.“