Po derby si odnášajú domov tri body hostia

FK Železiarne Podbrezová – MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:0)

Góly: 39. Bartoš – 78. a 85. Depetris

Zostava FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Bartoš, Bakaľa (C), Oravec – Blahút (72. Šikula), Špyrka, Paraj, Grešák (86. Sangare) – Ďatko (72. Bariš), Kabongo (61. Kováčik), Pavúk

Náhradníci: Luksch – Horvát, Kukoľ, Talakov. 

Žlté karty: 78. Balić, 86. Depetris

Diváci: 2078


Do zápasu sme vstúpili dobre, keď hneď na začiatku vybojoval rohový kop Kabongo, premeniť šancu sme ale nedokázali. Hostia mohli rýchlo odpovedať, ale Polievka posunul loptu na Balića, ktorý vyslal nebezpečný center a Franko poslal hlavičku nad bránu. Náš ďalší rohový kop zahral Grešák, na dvakrát pálil Pavúk, no brankár hostí Hruška bol pripravený. V 39. minúte sa podarilo Marekovi Bartošovi otvoriť skóre stretnutia, keď mu Grešák poslal center z rohového kolpu, ktorý hlavou presne umiestnil do siete Hrušku. Do konca polčasu mal šancu z rohového kopu ešte Bakaľa, ale Hruška ho vychytal. V 45. minúte Polievka aktívne atakoval loptu smerujúcu k Ludhovi, ale ten ju včas odkopol.


Prvá šanca druhého polčasu patrila hosťom, keď po rohovom kope mal vyrovnanie na kopačke Gorosito, no v šanci zaváhal. V 55. minúte Ďatko zahral loptu do klbka hráčov, následne Bakaľa vypálil z hranice 16-ky, ale lopta letela ponad. V 58. minúte sa do šance dostal Kabongo, následne dorážal Grešák, ale súpera zachránila tyč. V 66. minúte mali šance hostia, kedy Polievka našiel Depetrisa, loptu centroval Balić, ale Ludha loptu bezpečne chytil. V 78. minúte sa podarilo Bystričanom vyrovnať, keď Depetris po nešťastom teči Grešáka nekompromisne k tyči vyrovnal skóre. V 85. minúte Depetris rozhodol o víťazstve hostí.