Proti Ružomberku sme tesne prehrali

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová prehrali v sobotnom zápase 7. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul proti Ružomberku tesne 2:3.

MFK Ružomberok – FK Železiarne Podbrezová 3:2 (2:1)

Góly: 26. Gabriel, 37. Chobot, 80. Gerec – 29. Paraj, 59. Galčík

ŽK: Lavrinčík – Paraj, Bartoš

Rozhodovali: Očenáš – Hancko, Košecký

Diváci: 965

Ružomberok: Ťapaj – Gabriel, Malý, Mojžiš – Domonkos, Múdry, Zsigmund (56. Lavrinčík), Selecký (46. Tučný) – Chrien (84. Jackuliak), Boďa (56. Hladík), Chobot (65. Gerec)

Podbrezová: Danko – Bartoš, Bakaľa (C), Mielke (71. Mrva) – Kováčik, Chyla (86. Okunola), Bajo, Ridwan – Galčík, Paraj, Assinor (68. Kabongo)

Chyla sa mohol zapísať ako prvý do streleckej listiny, ale center do šestnástky minul. Do vedenia tak išiel Ružomberok, keďže strela Šimona Gabriela bola tečovaná do protipohybu Danka. Zakrátko však prišiel center Galčíka a ten René Paraj dostal do siete hlavou.

Krátko pred prestávkou v protiútoku napriahol Marián Chobot, aby jeho pokus smeroval do rohu svätyne. Kováčik mohol vyrovnať, vo veľkej šanci uspel Ťapaj.

Na 2:2 upravoval až Roland Galčík a to presným zakončením po trávniku k žrdi. Následne nás podržal Danko, ktorý zneškodnil Malého ranu zblízka a tiež nebezpečný teč Mielkeho. Kabongo ale Podbrezovú v 72. minúte neposlal do vedenia, nakoľko Ťapaj vytesnil pokus do bočnej siete.

O víťazný presný zásah sa nakoniec po otočke na malom vápne postaral Štefan Gerec. Sezónu 2023/24 ukončíme s určitosťou na šiestom mieste tabuľky.